Regenboogsenioren

Programma

Op Roze Woensdag is er een speciaal programma voor Regenboogsenioren in het Roze Huis (Sint Anthoniusplaats 1, Nijmegen).

14.00 – 14.30 uur ontvangst met muziek (Susan Menheere)

14.30 – 14.40 uur opening (Jac. Splinter)

14.40 – 15.00 uur “roze” verhaal (Meriam Deen)

15.00 – 15.30 uur muziek (Susan Menheere)

15.30 – 16.00 uur presentatie over de roze Nijmeegse geschiedenis (Jac. Splinter)

20.00 uur film “Pride” in Lux

Het middagprogramma begint om 14.00 uur en vindt plaats in het Roze Huis Nijmegen. Er is een muziekprogramma, er wordt een roze verhaal verteld en er is een presentatie over de roze Nijmeegse geschiedenis.
Tussendoor is er voldoende tijd om bij te kletsen en we verkennen gemeenschappelijke interesses op basis van kunst en cultuur of samen wandelen of eten.

Na het programma in het Roze Huis gaan we allemaal lekker (uit) eten en om 20.00 uur draait er in Arthouse LUX speciaal voor de gelegenheid de filmklassieker “Pride”. Mister Senior Pride Clem Bongers zal de film inleiden.

Inhoud film “Pride”

Tijdens de Gay Pride Mars in Londen, besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond is gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen.

Pride is een typisch Britse working-class komedie in de lijn van The Full Monty en Billy Elliot, vol feelgoodclichés, schaamteloos sentiment en moralisme. Het tijdsbeeld is overtuigend, de acteurs zijn uitstekend en de ouderwetse solidariteitsboodschap is onweerstaanbaar.

Kosten en aanmelden

Het programma wordt georganiseerd door Stichting Roze Woensdag, Sterker Sociaal Werk en Arthouse LUX. Het programma in het Roze Huis en Arthouse LUX is gratis. Het diner is op eigen kosten.

Vooraf aanmelden voor het middagprogramma is niet nodig. Er is plaats voor 50 personen. Als we het maximumaantal hebben bereikt is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan het programma, dus kom op tijd.

De film Pride duurt 2 uur en is gratis te bezoeken. Wel dien je vooraf kaartjes te reserveren:
https://www.lux-nijmegen.nl/programma/roze-woensdag-pride/


Bekijk het hele programma van de Vierdaagsefeesten op https://www.vierdaagsefeesten.nl/programma

Related Events