Roze Woensdag Film Special: Priscilla Queen Of The Desert

Priscilla Queeen Of The Desert Roze Woensdag Lux

Het motto van de discohit ‘I will survive’ past heel goed bij de levenshouding van de drie drags die in Stephan Elliotts hilarische roadmovie uit 1994 in hun bus (genaamd Priscilla) door de Australische outback rijden, op weg naar een optreden in een toeristenoord.

Hugo Weaving, Guy Pearce en Terence Stamp zijn deze diva’s, van wie vooral Stamp als Bernadette de show steelt met zijn chique, kalme uitstraling (zelfs in de meest bizarre kleren) en zijn vileine opmerkingen. Als een luide plattelandsvrouw hem/haar uitdaagt in een bar, krijgt ze het volgende advies: ‘Why don’t you light your tampon and blow your box apart, because it’s likely the only bang you’ll ever get, sweetheart.’

Roze Woensdag
De Vierdaagsefeesten zijn er voor iedereen. Op Roze Woensdag vieren we de diversiteit van al die verschillende mensen – dik, dun, man, vrouw, homo, hetero, jong, oud en alles daartussenin. Wees welkom! Vanavond kleuren we Oud Roze: deze avond is erop gericht ook ouderen zich welkom te laten voelen op de Vierdaagsefeesten. Mister Senior Pride 2019 Clem Bongers zal de film inleiden.

Dit programma wordt aangeboden door Stichting Roze Woensdag en LUX en is mede mogelijk gemaakt door de Vierdaagsefeesten en Sterker Sociaal werk.

Let op: dit programma is gratis! Bestel wel een ticket om verzekerd te zijn van een plaats, dat kan hier op de website van LUX Nijmegen.

Bekijk het hele programma op vierdaagsefeesten.nl/programma

  • Date : 20-07-2022
  • Time : 20:00 (UTC)