Roze Woensdag Pride Walk 2024

Gepubliceerd door Arianne op

Wandel mee tijdens de Pride Walk op Roze Woensdag 2024!

Stichting Roze Woensdag organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Roze Woensdag Pride Walk in het centrum van Nijmegen op Roze Woensdag, 17 juli. De Pride Walk heeft als doel om zichtbaar aandacht te vragen voor meer acceptatie voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de vorm van een proteststoet. Wij nodigen iedereen uit om aan te sluiten bij deze roze regenboogstoet.

De Pride Walk start op de Lage Markt in de benedenstad en loopt dit jaar over de route van de 4 Daagse. Wij sluiten ná de laatste wandelaar – rond 16.40 uur –  aan en lopen zo langs een aantal podia die Roze Woensdag vieren. De stoet wandelt, bewapend met regenboogvlaggen, protestborden en roze slingers een korte route van circa 30 minuten. De wandeling zal eindigen aan het einde van de Van Broeckhuysenstraat ter hoogte van de Albert Heijn. Vanaf daar is er de mogelijkheid om zelfstandig verder te lopen naar Kelfkensbos, waar we zijn uitgenodigd om lekker te komen dansen bij het podium van KissKiss.

Tijdens de Pride Walk vragen we in een kleurrijke proteststoet zichtbaar aandacht voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Dus trek je wandelschoenen en je mooiste roze regenboogoutfit aan en applaudisseer en juich zo hard als je kunt! Wij roepen iedereen om waar mogelijk zelf een protestbord te maken en mee te nemen.

Dresscode: Roze en Regenboog

Praktisch:

  • Verzamelen tussen 16.00 en 16.30 uur, vertrek circa 16.40 / 16.45 uur vanaf de Lage Mark in de benedenstad.
  • Na de laatste 4 daagse wandelaar vertrekken we.
  • Het signaal om te starten wordt gegeven door een vrijwilliger met megafoon. Houd dit signaal in de gaten!
  • Sluit aan. Laat geen gaten vallen in de stoet.
  • Volg alle instructies van de vrijwilligers in de veiligheidshesjes goed op.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent.
  • Veel plezier gewenst!

 

Categorieën: Nieuws