Expositie Queer Crips – Real People

Nijmeegs kunst & zichtbaarheidproject Queer Crips – Real People x Stevenskerk

Queer Crips – Real People, een project vóór en dóór Nijmeegse queer mensen met een fysieke handicap doet Roze Woensdag aan! Omdat queer crips vaak te maken krijgen met dubbele onzichtbaarheid, vragen makers en deelnemers aandacht voor deze groep. De zes portretten laten zien dat queer crips méér zijn dan lhbtiqa+ mensen met een handicap. Ze zijn liefdevol; ze zijn activisten; ze zijn opzoek naar een community; ze zijn dansers; ze zitten in een relatie; ze doen een studie, werken in de ict of zetten ons in voor mensenrechten.

De serie biedt tegenwicht tegen de stigmatisering, discriminatie en ontoegankelijkheid, die queer crips veelal meemaken en waardoor aansluiting vinden in de maatschappij lastig kan zijn. Zo zijn veel lhbtiqa+ bijeenkomsten niet rolstoeltoegankelijk, en bij mensen met een handicap wordt er vanuit gegaan dat ze geen seks hebben, laat staan dat ze homo, bi+ of lesbisch kunnen zijn, of intersekse of transgender.

De portretten van zes Nijmeegse queer mensen met een fysieke handicap zullen tijdens en rondom Roze Woensdag in de Stevenskerk te zien zijn. Elk portret laat andere facetten zien, waardoor de serie als geheel een collage is van eigenschappen, relaties en interacties. Met de serie laten de makers en de deelnemers zien dat ze er altijd al zijn. De portretten tonen alternatieve rolmodellen, inspireren en nodigen uit tot reflectie.

De serie werd eerder al op verschillende plekken in Nijmegen getoond en is van 15 juli tot en met 1 augustus te zien in de Stevenskerk getoond. Meer weten over de achtergrond van Queer Crips – Real People? Kijk op qcrp.nl.