Verkoop regenboogvlaggen

Roze Woensdag 2021

 Wil jij ook een regenboog- of progressvlag? Deze zijn te koop (5 euro) bij het verkooppunt in de Burchtstraat. Naast de vlaggen kun je er ook nog leuke andere spullen kopen die te maken hebben met de Vierdaagse.

Regenboogvlag – 5 euro per stuk

De regenboogvlag is al jaren een visueel symbool. Het vertegenwoordigt trots, acceptatie en ondersteuning voor de LGBTQ+ gemeenschap over de hele wereld.De regenboogkleuren symboliseren onder andere diversiteit, harmonie en trots. Elke kleur draagt een eigen betekenis: van rood voor leven, oranje voor genezing, geel voor zonlicht, groen voor natuur, blauw voor sereniteit en paars voor spiritualiteit.

Progressvlag – 5 euro per stuk

De progressvlag is ontstaan uit de wens om een inclusief symbool te creëren dat de diversiteit binnen de LGBTQ+-gemeenschap weerspiegelt. Door de regenboogkleuren, lang beschouwd als het universele symbool van LGBTQ+-rechten, te combineren met de blauwe, roze en witte kleuren van de transgender pridevlag, biedt de progressvlag een visuele representatie van de verbondenheid tussen verschillende groepen.

Related Events