Roze Woensdag 2021: alsnog een groot succes!

Gepubliceerd door Arianne op

Op woensdag 21 juli was het tijd voor Roze Woensdag in Nijmegen. Ieder jaar staan we op de derde woensdag van juli tijdens de Vierdaagsefeesten stil bij de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap in Nijmegen én de rest van Nederland. Dit jaar werd het wederom nét iets anders gevierd dan andere jaren, maar tóch was het een groot roze regenboogfeest!

De dag werd geopend in de St. Stevenskerk met een speech door burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen en bijzondere gesprekken met Hans Verhoeven (Pride Amsterdam), Sander Ederveen (Stichting Roze Woensdag) en Erik Persoon (Stichting Roze Woensdag en COC Midden-Nederland). Daarna volgde de Roze Woensdag Pride Walk met bijzondere lopers uit het hele land (o.a. COC, Pride Photo Nijmegen, Pride Amsterdam, Roze Zaterdag en diverse politieke partijen). Ook vond Roze Woensdag Jong! plaats in de Bibliotheek Gelderland-Zuid, met bekende gasten. Onder anderen schrijver Splinter Chabot, TikTok’er Maxime Albertazzi en diverse drag queens gaven acte de presence.

Bekijk hieronder de aftermovie van deze mooie editie van Roze Woensdag:

De beelden van de aftermovie zijn geschoten door Tom Veltman. De muziek is van Sophia Endert en Bas van Win.Roze  Woensdag 2022 vindt plaats op woensdag 20 juli 2022 in Nijmegen.

Foto’s Roze Woensdag 2021 (fotograaf: Elvin Boer)

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *